Καλησπέρα και πάλι στον αγαπημένο κόσμο ! Μεγάλο χαμόγελο
Δυστηχώς -όπως και θα διαβάσετε παρακάτω- ήταν να δημιουργηθεί κάτι καθαρά με αντανακλαστικό τρόπο..Λίγο όμως η δουλειά που δεν αφήνει ελεύθερο χρόνο, λίγο το ότι έπεσα σε δυσκολίες του animation που δεν τις περίμενα, καθηστέρησα και δεν μπόρεσα να το ολοκληρώσω την χρονική περίοδο που ήθελα. Παρ' όλα αυτά, έστω και λίγο καθυστερημένα, ελπίζω να αγγίξει μερικές καρδιές:
“Όταν οι πλούσιοι λεηλατούν το ονομάζουμε “bailout”, όταν οι πλούσιοι δεν δουλεύουν τους λέμε «μέτοχους» και όταν οι πλούσιοι διατάζουν τους στρατούς τους να επιτεθούν το ονομάζουμε «πόλεμος εναντία στην τρομοκρατία». Καλημέρα σε έναν ανάποδο κόσμο.”
Matt Kennard*
Το συγκεκριμένο τραγούδι γράφτηκε με καθαρά αντανακλαστικό τρόπο, την πρώτη ημέρα της εξέγερσης του Λονδίνου. Είχαν πέσει και κάποια τηλέφωνα εκείνες τις ημέρες στην δουλειά από φίλους και συντρόφους, με δυνατά σχόλια που έδεσαν το στομάχι μου κόμπο. Δεν είναι ότι μόνο το ιδεολογικό μέρος της εξέγερσης ήταν βαρύ, αλλά και το συναισθηματικό που μου μίλησε κατευθείαν σαν μαχαίρι στην καρδιά. Η εικόνα μικρών παιδιών που δεν πέρασαν ακόμα την εφηβεία και είχαν φανερώσει την οργή τους στον δρόμο, έφερε σε αντιπαραβολή τα δικά μου παιδικά χρόνια. Τα χρόνια στα οποία σαν αυτοσχέδια παιχνίδια ήταν οι μεταξύ μας συμμορίτικοι πετροπόλεμοι στις αλάνες της γειτονιάς. Υπάρχει όμως μια λεπτομέρεια που όταν την επεξεργάζεσαι ξανά και ξανά, σε χτυπάει σαν μπουνιά στα δόντια… Εμείς στοχεύαμε με πέτρες και αυτοσχέδια φυσοκάλαμα συνομήλικούς μας. Τα παιδιά του Λονδίνου δεν σημαδεύανε παιδιά της ηλικίας τους, αλλά ένστολους…
Όταν η εικόνα ενός παιδιού με οπλισμένα χέρια γίνετε παγκόσμια, από το Ιράκ την Παλαιστίνη, τις τριτοκοσμικές χώρες μέχρι τις μικρές επαρχίες της Ευρώπης, τότε είσαι σχεδόν σίγουρος ότι ο καπιταλισμός έχει πουλήσει το σχοινί που θα κρεμαστεί…
Javaspa | 2011
* Από το κείμενο: “Αυτή η εξέγερση ρίχνει φως στη σκοτεινή πλευρά του Λονδίνου ”
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1326270 http://www.diymusic.org/forumsmf/index.php?topic=6478.0