reportage δρόμουαπό free:πρώτα ζείς,μετά γράφεις
Μεγάλη η κινητοποίηση κόσμου,όπως αναμενόταν δηλαδή.Όχι τίποτα που δεν έχουμε ξανακάνει τα τελευταία δύο χρόνια,αλλά σίγουρα απο τα καλύτερα που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες.Ισως η μόνη πιο μαζική παρουσία να ήταν στις 17Ν,αλλά προφανώς εκεί μιλάμε εκ των πραγμάτων για άλλα νούμερα.Ενδεχωμένως αν καλούσε και η ΑΚ να ήταν άκρως εντυπωσιακός ο αριθμός των ατόμων.Τέσπα.
Μπάτσοι παντού.Οταν λέμε παντού,εξευτελιστικά παντού.Μιλάμε για αριθμούς που ενδεχωμένως,στο σύνολο της κινητοποίησης τους,να μιλάμε για τον διπλάσιο αριθμό των διαδηλωτών.Λεφτά για την καταστολή;Το είπε ο ΓΑΠ:λεφτά υπάρχουν.Δεν μας είπε που θα διατεθούν μόνο...Το ελικόπτερο πάντως,μιαμιση ώρα μετά το τέλος της πορείας,ακόμα πετάει.
Σε ένα σημείο στο Σύνταγμα πέσαν κάτι κλωτσίδια με τα ΜΑΤ απο κάποια άτομα της περιφρούρησης,αλλά έληξε γρήγορα η φάση.
Πολύ καλή και οργανωμένη η περιφρούρηση.Απο τις εκατοντάδες πορείες που έχω παραστεί εδώ και χρόνια,ήταν απο τις φορές που πραγματικά ήταν εντυπωσιακή.Αντε να αρχίσουμε να οργανωνόμαστε.
Συνθήματα πολλά,αντικατασταλτικά,εργατικά,αντιμπατσικά κτλ.Παλμός σε όλη τη διάρκεια και μήκος της πορείας.
Ανεβάζω και μια φωτό.Είναι απο το σχετικά πίσω μέρος της πορείας,ουσιαστικά πιάνει σχεδόν όλο το μπλόκ των αναρχικών.Η κεφαλή της πορείας έχει στρίψει στα αριστερά μπροστά στη Βουλή.Πίσω μου ηταν η Δράση Για Την Ελευθερία και το ΕΕΚ,συν νομίζω και μια ομάδα περιφρούρησης των αναρχικών.Φαινεται μια ομάδα περιφρούρησης(ποιοί ηταν αυτοί οι μηδενιστές
και η καλή δουλειά που έκανε.
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1228267