Τι κάνει η κυβέρνηση;
Έχω στα χέρια μου την τ/κ εφημερίδα Kιbrιs ημερομηνίας 11 Σεπτεμβρίου 2010. Σε πρωτοσέλιδο άρθρο της και με συνέχεια στις εσωτερικές σελίδες, η εφημερίδα αναφέρεται σε πρόσφατη επίθεση Ε/Κ στη Λάρνακα εναντίον ηλικιωμένων Τ/Κ τους οποίους εντελώς αναίτια κτύπησαν στέλλοντάς τους στο νοσοκομείο. Αυτό είναι ένα από τις εκατοντάδες παρόμοια περιστατικά τα οποία συμβαίνουν σχεδόν καθημερινά τα τελευταία 2-3 χρόνια. Εκτός από το περιστατικό αυτό το οποίο αναγράφεται στην εφημερίδα, είμαι μάρτυρας σε μερικά άλλα περιστατικά βίας που συνέβησαν τα τελευταία χρόνια σε φίλους μου Τ/Κ, άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Μερικά από αυτά είναι:
1. Τ/Κ φίλη επισκέφτηκε με φίλες της την καφετέρια του ξενοδοχείου Holiday Inn για καφέ. Όταν επέστρεψαν στο ολοκαίνουργιο αυτοκίνητό τους, το βρήκαν με σχισμένα τα δυο από τα τέσσερα ελαστικά και αρκετές άλλες σοβαρές ζημιές. Οι κοπέλες κατάγγειλαν την υπόθεση στον γειτονικό αστυνομικό σταθμό της Πύλης Πάφου, αλλά οι αστυνομικοί αρνήθηκαν να επιληφθούν της υπόθεσης.
2. Σε άλλη περίπτωση, όταν φίλος Τ/Κ επισκέφτηκε με την οικογένειά του την περιοχή Παραλιμνίου, το αυτοκίνητό του υπέστη σοβαρές ζημιές. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και με τα αυτοκίνητα δέκα Τ/Κ οι οποίοι είχαν επισκεφτεί την Αγία Νάπα.
3. Γνωρίζω δεκάδες άλλες περιπτώσεις όπου Τ/Κ είτε κτυπήθηκαν, είτε βρίστηκαν είτε προπηλακίστηκαν.
Εγώ ως άτομο γνωρίζω δεκάδες τέτοιες περιπτώσεις. Η Κυπριακή Κυβέρνηση και η αστυνομία δεν γνωρίζουν τίποτα; Δεν είδαν το πρόσφατο μεγάλο άρθρο της τ/κ εφημερίδας; Έχει μήπως κανείς ενδιαφερθεί για το πρόσφατο περιστατικό το οποίο συνέβη μπροστά στα μάτια αρκετών ανθρώπων; Τι έκανε η αστυνομία στη συγκεκριμένη υπόθεση; Ποια η αντίδραση της Κυβέρνησης τόσο σε αυτή όσο και σε πολλές άλλες σχεδόν καθημερινές περιπτώσεις;
Τι κάνει η Κυβέρνηση Χριστόφια η οποία “κόπτεται” για την ειρήνη και την επαναπροσέγγιση; Πάνω σε ποια βάση κτίζει μια πιθανή λύση του εθνικού μας θέματος; Σε μια πιθανή λύση ο κ. Χριστόφιας θα ζήσει μόνος με τον κύριο Έρογλου σε αυτό τον τόπο; Για να έχει μέλλον η όποια πιθανή λύση, πρέπει πρώτα ο λαός (Ε/Κ και Τ/Κ) να μπορούν να ζήσουν ειρηνικά. Για την ώρα η λύση την οποία προσπαθεί να κτίσει ο κ. Χριστόφιας κτίζεται πάνω στην άμμο.
Τέτοιες συμπεριφορές τόσο από μέρους “ανεύθυνων” εξτρεμιστών όσο και της Κυπριακής Κυβέρνησης, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη διχοτόμηση. Η όποια λύση δεν μπορεί να διαρκέσει για πολύ, αν οι απλοί άνθρωποι δεν μπορούν να ζήσουν μαζί.
Πανίκος Νεοκλέους
Κωδικός άρθρου: 969534
ΠΟΛΙΤΗΣ – 16/09/2010, Σελίδα: 14
Είναι γεγονός πως οι Τουρκοκύπριοι συχνά δέχονται επιθέσεις είτε προσωπικές είτε σε ιδιοκτησίες τους. Ίσως με μια αφίσα πρέπει να αναδείξουμε αυτό το θέμα.