Number of posts : 3120 Registration date : 2008-12-13
Subject: Βόμβα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης Fri 14 May 2010, 10:51 pm
Έκρηξη μέσα στις ανδρικές τουαλέτες του δικαστηρίου Θεσσαλονίκης.
Quote :
Ενημέρωση από την περιοχή από (Α) 3:28μμ, Παρασκευή 14 Μαΐου 2010 Οι μπάτσοι φώναζαν με μεγάφωνα και μπήκαν μέσα στο κτίριο, όπου συνέβησαν σκηνές απείρου κάλους. Τραβούσαν με τα χέρια ανθρώπους για να τους βγάλουν με το ζόρι έξω, γιατί οι δικηγόροι και οι δικαστικοί θεωρούσαν ότι είναι φάρσα και γέλαγαν ειρωνικά. Κάποιοι τσαμπουκαλεύτηκαν και έμειναν μέσα με το έτσι θέλω. Όταν έγινε η έκρηξη βέβαια άλλαξαν αμέσως γνώμη και βγήκαν έξω χεσμένοι επάνω τους, με τους ίδιους τους μπάτσους να τραβάνε τα μαλλιά τους και να απορούν μεγαλόφωνα πως είναι δυνατόν να λες σε κάποιον ότι θα σκάσει βόμβα και να σου λέει, "όχι δε βγαίνω είναι σίγουρα φάρσα, άσε με έχω δουλειά, είμαι εισαγγελέας εγώ!". Οι ίδιοι οι μπάτσοι ομολογούν ότι δόθηκε επαρκής χρόνος πριν την έκρηξη, επαρκής για μια συνηθισμένη εκκένωση κτιρίου βέβαια και όχι για να βγάλουν έναν-έναν σηκωτούς τους κακομαθημένους δικηγόρους και τους δικαστές. Αυτή την ώρα πάντως τα ΤΕΕΜ ψάχνουν γύρω από το κτίριο και στο πάρκινγκ για δεύτερη βόμβα. Δεν αφήνουν κανένα να πλησιάσει κοντά, φανταστείτε ότι υπάρχουν δικηγόροι που φωνάζουν και πουλάνε τσαμπουκά ακόμα και στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το περιστατικό με συνεργεία, επειδή θέλουν να πάρουν το αυτοκίνητό τους και να φύγουν για σαββατοκύριακο...
Number of posts : 3120 Registration date : 2008-12-13
Subject: Re: Βόμβα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης Mon 05 Jul 2010, 6:30 am
Quote :
Σε «επανάληψη» έκρηξη βόμβας στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης
Αναστάτωση στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης προκάλεσε αργά το μεσημέρι πληροφορία περί τοποθέτησης εκρηκτικού μηχανισμού στο κτιρίου, η οποία ωστόσο μεταδόθηκε από εκπομπή «lifestyle» που παιζόταν σε επανάληψη.
Περίπου στις 14.00, δικαστικοί υπάλληλοι και δικηγόροι, που βρίσκονταν στα δικαστήρια πληροφορήθηκαν ότι επίκειται έκρηξη βόμβας. Αν και η αστυνομία δεν ανέφερε ότι δεν υπήρξε συγκεκριμένο προειδοποιητικό τηλεφώνημα, το κτίριο εκκενώθηκε και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν όλες τις πύλες εισόδου του. Στην περιοχή μετέβησαν αστυνομικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, ενώ διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό 26ης Οκτωβρίου.
Ύστερα από έρευνες των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι εκρηκτικός μηχανισμός δεν υπήρχε.
Το μυστήριο λύθηκε μία ώρα αργότερα όταν αποκαλύφθηκε ότι η πληροφορία που διακινήθηκε, προερχόταν από τοπικό τηλεοπτικό κανάλι, που μετέδιδε σε επανάληψη εκπομπή «λάιφ στάιλ» περιεχομένου της 14ης Μαΐου, όταν και είχε γίνει η έκρηξη στο δικαστικό Μέγαρο.
Το κανάλι είχε διακόψει εκείνη τη μέρα τη ροή του προγράμματος για να μεταδώσει ζωντανά πλάνα από την περιοχή των δικαστηρίων.